Jak przyrządzić Musi Pan
dostępne języki: enitjapl

W nawiązaniu do historii opisanej przez naszą japońską Autorkę, Chikarinco (jeżeli nie czytaliście, zróbcie to teraz 🙂 ) i na prośbę Magdy, podajemy przepis na Musi Pan.

Składniki

– 150g mąki

– 30g cukru

– 2 szczypty soli

– 1 łyżeczka proszku do pieczenia

– 150ml wody

Sposób przygotowania

1. Wszystkie składniki, oprócz wody, umieścić w naczyniu i dobrze wymieszać.

foto2

2. Następnie dodać wodę, ciągle mieszając do osiągnięcia jednolitej masy.

3. Ciasto przełożyć do formy lub do nałożyć do mniejszych foremek (jak na zdjęciu), tak aby wypełniało ok. 80% ich pojemności. Gotować na parze przez ok. 15 min., na dużym ogniu.

foto3

*  Pokrywkę rondelka należy owinąć ściereczką, aby woda nie skraplała się na wypieku.

foto4

**   Zamiast cukru białego można dodać cukier trzcinowy. Można także dodać rodzynki i udekorować Musi Pan według własnej fantazji …

[Przeczytaj ten post po japońsku!]

Chikarinco

foto1

Komentarze
  • Ann pisze:

    Musi być pyszne!

  • Klen~ pisze:

    Spróbuję zrobić 🙂

  • Andrea pisze:

    Questo weekend provo a farlo, pare che anch’io riesca a farcela 🙂

  • Dodaj Komentarz

    Dodaj komentarz

    Twój adres email nie zostanie opublikowany.

    ok
  • Autorzy postów

  • Popular articles

  • Najnowsze komentarze

  • Archives